FAQ

 


1. Wat zijn de verschillende stappen in het gietproces bij Engine Casting Company?

    
Het gietproces bij Engine Casting Company bestaat uit beoordeling van gescheurde motoren, 3D-scanning van motorblok onderdelen, 3D-zandprinten van de mal, het gieten van het motorblok of onderdeel, bewerkingen, montage, testdraaien en eventuele inbouw van de motor.

 


2. Wat gebeurt er als een motor of cilinderkop gescheurd is? Hoe beoordelen jullie of reparatie mogelijk is?

Als een motor of cilinderkop gescheurd is, voeren wij een beoordeling en tests uit om te bepalen of reparatie mogelijk is. Indien niet-repareerbaar, gaan we verder met het gietproces voor een nieuw motorblok of onderdeel.

3. Wat houdt het 3D-scannen in en waarom is het belangrijk voor het gietproces van motorblok onderdelen?

3D-scannen is het proces waarbij we het motorblok onderdeel digitaal vastleggen. Dit helpt ons bij het verkrijgen van nauwkeurige engineeringgegevens en maakt digitale replicatie mogelijk tijdens het gietproces.


4. Welke bewerkingen worden uitgevoerd op de gecastete motorblokken of onderdelen?

Na het gieten voeren we verschillende bewerkingen uit, zoals het reinigen, nabewerken, precisiebewerking en eventuele oppervlaktebehandelingen om de gegoten motorblokken of onderdelen klaar te maken voor verdere montage.

 


5. Worden de gegoten motoren getest voordat ze worden geleverd? Zo ja, welke testen worden uitgevoerd?

Ja, we voeren testruns uit op de gegoten motoren om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren en aan de kwaliteitsnormen voldoen. Dit omvat verschillende tests, zoals prestatietests en kwaliteitscontroles.